Koning Cambodja viert onafhankelijkheid

Vorsten

2018-11-09 18:10:00

Koning Norodom Sihamoni heeft vrijdag in Phnom Penh deelgenomen aan de festiviteiten ter gelegenheid van de 65e Cambodjaanse onafhankelijkheidsdag. Het zelfbestuur werd op 9 november 1953 bewerkstelligd door zijn vader Norodom Sihanouk, die al veel eerder een einde wilde maken aan het Franse koloniale bewind.

Koning Norodom Sihamoni ontstak in het onafhankelijkheidmonument niet ver van het koninklijk paleis het overwinningsvuur en plaatste een krans ter herdenking van degenen die in de onafhankelijkheidsstrijd het leven lieten. Rond het monument hadden zich tienduizenden mensen verzameld, en ook de strijdkrachten waren ruim vertegenwoordigd.

Daarna maakte de koning staand in een open auto een korte rijtoer naar het paleis, met machthebber premier Hun Sen in een open volgauto. Voor het paleis werden de plechtigheden voortgezet en vrijdagavond was er een groot vuurwerk boven de Chatomuk rivier.

Koningin-moeder Monineath ging naar het standbeeld dat voor haar in 2012 overleden man is opgericht en plaatste daar bloemen ter gelegenheid van de nationale feestdag.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!