Abdullah verklaart ‘meedogenloze’ oorlog aan IS

Vorsten

2015-02-04 17:21:00

AMMAN/CAÏRO – De Jordaanse koning Abdullah heeft woensdag “een meedogenloze oorlog” tegen Islamitische Staat (IS) afgekondigd. “We voeren deze oorlog om ons geloof, onze waarden en menselijke beginselen te verdedigen. De oorlog zal meedogenloos zijn en we zullen hen treffen op hun eigen terrein”, zei de vorst woensdag volgens de staatsomroep.

Dinsdag verspreidden de soennitische extremisten van IS een video waarop te zien is dat een gevangen Jordaanse luchtmachtpiloot levend wordt verbrand. In Jordanië zijn woensdag twee ter dood veroordeelde jihadisten geëxecuteerd in een reactie op de moord op de Jordaanse vlieger Moaz al-Kasasbeh die in december neerstortte in Syrië. Jordanië grenst aan Syrië, waar IS grote delen van het noorden en oosten beheerst.

Het meest vooraanstaande religieuze instituut van de soennieten, de universiteit al-Azhar in Caïro, heeft woensdag in woedende bewoordingen gereageerd op de moord op al-Kasasbeh. Het instituut riep op de daders om te brengen zoals zij hun slachtoffers vermoorden.


Meer Andere Huizen