Kroonprins Naruhito gaat wijn proeven

Vorsten

2018-09-09 11:58:00

De Japanse kroonprins Naruhito gebruikt zondag zijn ‘vrije dag’ tijdens zijn officieel bezoek aan Frankrijk om privé een uitstapje te maken naar de fameuze wijnstreek Bourgondië. Daar neemt hij in Santenay in het departement Goudkust’ oftewel Côte d’Or een kijkje bij een wijngoed.

Vooraf is niet bekend gemaakt waar precies, maar de verwachting is dat Naruhito naar ‘Château de Santenay’ gaat, een vermaarde producent van de karakteristieke rode Bourgogne. De kroonprins is een wijnliefhebber en volgens Franse media is dat de reden waarom hij de excursie vanuit Lyon op het programma heeft laten zetten.

De kroonprins is in Frankrijk om de 160e verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen te markeren. Oorspronkelijk zou ook echtgenote Masako meekomen, maar zij is al in een vroeg stadium van de voorbereiding op het bezoek aan Frankrijk om gezondheidsredenen afgehaakt.

Naruhito is vrijdagmiddag aangekomen in Lyon, waar hij zaterdag onder meer het beroemde Textielmuseum bezocht. Import van Japanse zijderupsen heeft in de negentiende eeuw de zijde-industrie in Lyon gered nadat ziekten de eigen rupsen hadden aangetast. Naruhito gaat maandag naar Grenoble.


Meer Andere Huizen