Maandag duidelijkheid Amerikaanse sancties Saudische kroonprins

Vorsten

2021-02-27 22:15:24

Maandag wordt duidelijk of de bevindingen van de Amerikaanse geheime dienst over de moord op journalist Jamal Khashoggi gevolgen heeft voor de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. President Joe Biden zal dan een mededeling doen over Saudi-Arabië.

De Amerikaanse geheime dienst concludeerde in een rapport concludeerde dat de kroonprins de moord op journalist steunde. “Er zal maandag een bekendmaking zijn over wat we in het algemeen met Saudi-Arabië gaan doen”, zei Biden, gevraagd naar de mogelijkheid om acties te ondernemen tegen Bin Salman.

Saudi-Arabië heeft de bevindingen uit het rapport van de hand gewezen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken herhaalde dat de autoriteiten van mening zijn dat het om een afschuwelijke misdaad gaat, gepleegd door een groep die alle wettelijke regels heeft geschonden. Riyad blijft erbij dat een stel criminelen op persoonlijke titel heeft gehandeld tegen alle strikte voorschriften in. Ze zijn daarvoor schuldig bevonden en veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft intussen een voormalig adviseur van de Saudische kroonprins en een elite-eenheid van het koningshuis op de sanctielijst gezet.


Meer Andere Huizen