Naruhito neemt de tijd voor bijzondere tunnel

Vorsten

2017-04-15 15:00:00

De Japanse kroonprins Naruhito kon zaterdag zijn hart ophalen. De oudste zoon van keizer Akihito, die net als koning Willem-Alexander bijzondere interesse heeft in watermanagement, bezocht in Kuala Lumpur de Stormwater Management and Road Tunnel (SMART).

Naruhito nam drie kwartier de tijd voor een rondleiding door het controlecentrum en sprak volgens Maleisische media met verschillende medewerkers. De SMART is een uniek tunnel in de wereld, waarin niet alleen ruimte is voor een vierbaansweg, maar ook voor de afvoer van overtollig regenwater.

De Japanse kroonprins was onder de indruk van de technologie van de tunnel, waarmee bij hevige regenbuien wateroverlast in het centrum van Kuala Lumpur voorkomen wordt. “Japan is een zeer ontwikkeld land, maar er zijn gebieden waarop we nog kunnen leren van Maleisië”, zei Naruhito.

De kroonprins is voor het eerst in Maleisië, hij brengt een vijfdaags bezoek aan het land. Japan en Maleisië vieren dat hun diplomatieke betrekkingen zestig jaar terug gaan. Naruhito trof zaterdagmiddag ook de Japanse gemeenschap in Maleisië.


Meer Andere Huizen