Prinses Muna in VN-commissie

Vorsten

2016-03-31 13:48:00

16-11-2015 Jordan's Queen Rania 2nd (L) and King Abdullah's mother Princess Muna (2nd R) attend the opening of the third ordinary session of the 17th Parliament in Amman, Jordan. © PPE/sipa usa/Ahmad Abdo

Prinses Muna van Jordanië (op de foto rechts van koningin Rania) is gevraagd zitting te nemen in een commissie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met werkgelegenheid in de zorgsector en economische groei. Dat heeft het Jordaanse hof bekendgemaakt.

De ‘high-level commission’ staat onder co-voorzitterschap van president François Hollande van Frankrijk en president Jacob Zuma van Zuid-Afrika. Prinses Muna, de moeder van koning Abdullah, is gevraagd vanwege haar ervaring op het gebied van gezondheidszorg en sociale ontwikkeling.

De als Toni Gardiner in 1941 in Engeland geboren prinses stond in Jordanië aan de basis van de verpleegopleiding, maar heeft ook voor de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) activiteiten ondernomen.

De belangrijkste taak van de commissie is om met voorstellen te komen die bijdragen aan wereldwijde inclusieve economische groei, het scheppen van fatsoenlijke banen en het bereiken van gezondheidszorg voor iedereen. De commissie heeft als referentiekader de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN-lidstaten vorig jaar september hebben aangenomen.


Meer Andere Huizen