Roemeense kathedraal nog niet klaar

Vorsten

2016-08-03 12:10:00

kathedraal

Werklieden maken sinds maandag overuren bij de nieuwe orthodoxe kathedraal in het Roemeense Curtea de Argeș. Daar wordt volgende week zaterdag de deze week overleden koningin Ana bijgezet. Dat betekent dat er veel tijdelijke maatregelen moeten worden genomen want de kathderaal is nog niet opgeleverd.

Met de bouw is in april 2013 begonnen en de werkzaamheden zouden eind dit jaar worden afgerond, zo melden Roemeense media die een kijkje gingen nemen in Curtea de Argeș, een slaperig stadje op 150 kilometer van de hoofdstad Boekarest. Rond de kathedraal bij een veel ouder klooster, waar eerdere koningen rustten, staan schuttingen en de dakbedekking is nog niet op zijn plaats.

De koninklijke familie had dinsdag al bekendgemaakt dat de kathedraal na de uitvaart zeven dagen lang niet toegankelijk zou zijn voor het publiek omdat er binnen nog tal van voorzieningen moeten worden getroffen.

Buiten

De plechtigheid volgende week wordt om die reden ook buiten gehouden en zal kort zijn. Eerder op de dag is er ook een ceremonie bij het Koninklijk Paleis in Boekarest, waar de Roemenen twee dagen de tijd hebben eer te betuigen aan de echtgenote van koning Mihai.

De regering heeft woensdag besloten dat de dag van de uitvaart een dag van nationale rouw is.


Meer Andere Huizen