Belgisch koninklijk gezin begint feestdag met drie minuten stilte

Vorsten

2020-07-21 11:07:02

Koning Filip, zijn vrouw koningin Mathilde en hun vier kinderen zijn de Belgische nationale feestdag dinsdag traditioneel begonnen met het bijwonen van de dankdienst, het zogenoemde Te Deum, in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

De dienst begon om 10.00 uur met drie minuten stilte als eerbetoon aan iedereen die de afgelopen maanden het slachtoffer werd van het coronavirus. De kerk zat vanwege de coronacrisis aanmerkelijk minder vol dan anders. Er was slechts plaats voor maximaal tweehonderd gasten in plaats van zeshonderd.

Alle leden van het gezin hadden bij aankomst en tijdens de dienst ook een mondkapje op. Pas na afloop, toen er buiten voor de toegestroomde pers geposeerd moest worden voor de trappen van de kathedraal, gingen de kapjes af.

Filip, Mathilde en hun kinderen Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eléonore laten zich later dinsdag nog een aantal keer zien, onder meer voor een alternatieve samenkomst op het plein voor het Koninklijk Paleis, waarbij de ‘helden van de coronacrisis’ worden gehuldigd én aandacht wordt besteed aan de 75e verjaardag van de bevrijding.


Meer België

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt