Drie Belgische koningskinderen naar andere school

Vorsten

26-08-2020 12:14:50

De Belgische prinses Eléonore (12) is niet blij dat ze haar schoolloopbaan niet kan voortzetten op het vertrouwde Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel. Dat meldden betrouwbare bronnen in Brussel. De Nederlandstalige school heeft voor het komende schooljaar te veel inschrijvingen gekregen voor de middelbare school en heeft daarom criteria opgezet voor toelating. Eén daarvan was het hebben van broers of zussen in hogere klassen en die heeft Eléonore daar niet meer.

Vlaamse media meldden woensdag dat de school ook een afstandscriterium hanteert, maar dat wordt door de schoolleiding tegengesproken. Dat is alleen het geval voor de basisschool, die Eleónore net heeft verlaten. Voor de middelbare school is er geen afstandsgrens. De jongste dochter van koning Filip heeft daarom pech want de afstand naar school wordt nu drie keer zo groot. Ze begint volgende week namelijk op het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, op 18 kilometer van de koninklijke woning in Laken. Het Brusselse college is maar 6 kilometer ver.

Eléonore is niet de enige die van school moet veranderen. Dat lot treft ook haar broer prins Emmanuel (14). Hij heeft de leeftijdsgrens bereikt voor Eureka, de school voor kinderen met leerproblemen in Kessel-Lo. Na acht jaar daar stapt hij over naar de International School of Brussels (ISB), waar sinds vorig jaar ook zijn broer prins Gabriël zit. ISB heeft ook aandacht voor leerlingen met leerproblemen, wat de keuze van koning Filip en koningin Mathilde mede heeft bepaald aldus Het Nieuwsblad.

De oudste dochter van het koningspaar begint maandag eveneens op een nieuwe plek. Nadat prinses Elisabeth dit voorjaar haar diploma behaalde op het Atlantic College in Wales, gaat ze aan de slag op de Koninklijke Militaire School in Brussel.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord