Koning Filip verwelkomt Joe Biden op paleis

Vorsten

2021-06-15 12:14:44

Koning Filip heeft dinsdag de Amerikaanse president Joe Biden ontvangen. In het Koninklijk Paleis in Brussel was een kort moment voor de toegestroomde pers voordat de twee met elkaar in gesprek gingen.

De Belgische koning en Biden droegen beiden een mondkapje maar die ging even af voor het fotomoment, waar ook de Belgische premier Alexander De Croo bij was. Daarna tekende de president het gastenboek, een traditie voor belangrijke bezoekers aan het paleis.

Filip en Biden trokken zich daarna terug voor een gesprek. De president werd daarbij vergezeld door zijn minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. Aan Belgische kant is naast De Croo ook minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès van de partij.

Trudeau

Voor koning Filip staan er later dinsdag meer bezoeken gepland. Zo komt ook de Canadese premier Justin Trudeau langs op het paleis.

Biden is al sinds eind vorige week in Europa. Eerst voor de G7-top in Engeland en nu in Brussel voor een NAVO-top en een Europees-Amerikaanse top. Zondag bracht hij met zijn vrouw Jill een bezoek aan de Britse koningin Elizabeth.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana