Koningin Mathilde zit gesprek voor over duurzaamheid en armoede

Vorsten

03-09-2020 14:53:46

Koningin Mathilde van België heeft donderdag een rondetafel voorgezeten over duurzaamheid en armoede in het Koninklijk Paleis in Brussel. Onder meer vertegenwoordigers van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede en van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling namen deel aan het rondetafelgesprek.

In de vele gesprekken die de koningin had tijdens de laatste maanden kwam de toegenomen bestaansonzekerheid als gevolg van de coronapandemie vaak naar voren. Bovendien werd het verslag van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede voor de eerste maal gewijd aan deze belangrijke problematiek. Koningin Mathilde is pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Woensdag kreeg koning Filip ook bezoek op het paleis. Hij ontving de zes winnaars van de #hoopdoetleven-challenge. Voor de challenge werd gezocht naar getuigenissen van ‘coronahelden’, ofwel mensen die “zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis.”


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord