Mathilde aan de slag voor VN

Vorsten

18-01-2016 18:26:00

BRUSSEL – Koningin Mathilde gaat net als koningin Máxima aan de slag voor de Verenigde Naties. De Belgische vorstin heeft een uitnodiging aangenomen van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon om lid te worden van een groep pleitbezorgers van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen die vorig jaar september zijn vastgesteld.

De doelstellingen moeten in 2030 zijn gerealiseerd en omvatten afspraken over bijvoorbeeld het beëindigen van kindhuwelijken, betere toegankelijkheid van financiële diensten, klimaatbeheersing, terugdringen van kindersterfte en armoede. In totaal zijn er zeventien zogenoemde ‘sustainable development goals’, de opvolger van de millenniumdoelen die de landen van de wereld zich in 2000 stelden.

Koningin Mathilde gaat deel uitmaken van een gezelschap van vijftien personen, zo maakte het Belgische hof mede namens de VN bekend. Mathilde is ‘verheugd om op deze manier te kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van dit ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling ten dienste van allen en in samenwerking met de internationale gemeenschap’.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft