Mathilde bezoekt psychiatrisch centrum

Vorsten

2016-03-18 16:44:00

Koningin Mathilde van België heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het psychiatrisch centrum Asster in Sint-Truiden. Ze deed dit naar aanleiding van de Dag van de zorg, die zondag in heel België wordt georganiseerd.

Mathilde toonde bij haar bezoek vooral belangstelling voor de jongste patiënten, door wie ze volgens persbureau Belga hartelijk onthaald werd. De koningin hoorde er over de rijke geschiedenis van de geestelijke gezondheidszorg in de streek. Exact 175 jaar geleden gingen de Zusters van Liefde in Sint-Truiden van start met de verzorging van psychiatrische patiënten.

In het ziekenhuis Asster zijn tweeduizend patiënten in behandeling. Na de introductie bezocht de koningin de afdeling Spika, waar kinderen tussen zes en zeventien jaar worden opgenomen met psychiatrische, emotionele of gedragsproblemen. Er zijn twee leefgroepen voor jongeren met een dossier bij de jeugdrechtbank. Voor de kinderen was het bezoek van de koningin een hele gebeurtenis. Zij genoten zichtbaar van de aandacht die hen te beurt viel.

Tot slot van het bezoek bezocht koningin Mathilde nog een tentoonstelling met kunstwerken van de bewoners. De kunst is een manier van therapie waarbij de patiënten hun emoties kunnen uitdrukken.


Meer België