Prins Gabriël gaat studeren in Engeland

Vorsten

20-08-2021 09:03:50

De Belgische prins Gabriël, die vrijdag zijn 18e verjaardag viert, vertrekt volgende maand naar Engeland om daar te gaan studeren. Volgens Het Nieuwsblad begint hij aan een opleiding bij het National Mathematics and Science College in Warwickshire.

De prins zal een vooropleiding van een jaar volgen. Dat doet Gabriël in de studierichting wiskunde, hogere wiskunde en natuurkunde.

Net als andere studenten moest de prins een toelatingsexamen wiskunde en Engels doen en een kennismakingsgesprek met de schooldirectie voeren. “Daarin gaf hij blijk van zijn passie en aanleg voor wetenschappen”, vertelt directeur Andy Kemp aan de Vlaamse krant. “Hij komt terecht in een omgeving waar gepassioneerde en getalenteerde jonge wiskundigen en wetenschappers samenleven en -werken. We zijn een kleinschalig, gespecialiseerd college met 60 tot 70 studenten met 25 verschillende nationaliteiten.”

Geen leeg nest

Gabriël rondde afgelopen schooljaar een tweejarige Engelstalige opleiding aan de International School of Brussels af. Daarvoor volgde hij middelbaar onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel.

Zijn oudere zus, prinses Elisabeth (19), vertrekt komend schooljaar mogelijk ook weer naar het buitenland, maar haar plannen zijn nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar rondde ze al een opleiding in Wales af. Koning Filip en koningin Mathilde hebben komend schooljaar geen leeg nest. Hun andere twee kinderen, prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (13), gaan naar school in Brussel.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord