Prinses Astrid bezoekt haven Singapore

Vorsten

28-11-2014 12:05:00

SINGAPORE – Prinses Astrid van België heeft vrijdag twee grote Belgische projecten bezocht in de haven van Singapore. Bij de logistieke dienstverlener Katoen Natie uit Antwerpen lanceerde de prinses een nieuwe zonne-energiecentrale.

Daarna maakte ze een boottocht met de Belgische baggergroep DEME naar Jurong Island ten westen van de kust van Singapore. Vroeger waren dat zeven afzonderlijke eilandjes. Met hulp van de Belgische baggeraar zijn die eilanden omgevormd tot één groot petrochemisch eiland. DEME is momenteel volop betrokken bij de verdere uitbreiding van het eiland. Het eiland wordt nog met 148 hectare uitgebreid. “Ik heb al veel prinselijke missies meegemaakt. De missies zijn van groot belang voor ons bedrijf en prinses Astrid leidt ze met kennis, gratie en humor”, zei DEME-directeur Alain Bernard tegen persbureau Belga.

Missies zonder de prinses zijn niet per definitie minder succesvol, maar de aanwezigheid van de prinses kan deuren openen, meent Bernard. Hij vindt het halveren van het aantal prinselijke handelmissies van vier naar twee per jaar geen goed idee. Bernard noemt de aanwezigheid van de prinses op missies een troef. “Zeker in landen als Qatar of Singapore kan de aanwezigheid van de prinses een hefboom zijn”, aldus Bernard aan Belga.

De Belgische prinses Astrid rondt vrijdag de handelsmissie aan Maleisië en Singapore af. Donderdag ontmoette ze premier Lee Hsien Loong op het presidentieel paleis in de hoofdstad. De handelsmissie begon afgelopen zaterdag.

Meer België