Prinses Astrid volgend jaar weer op handelsmissie

Vorsten

22-06-2020 19:12:56

Prinses Astrid pakt volgend jaar haar taak als leider van Belgische handelsmissies weer op. Dat heeft het Agentschap van Buitenlandse Handel maandag bekendgemaakt. Voor 2021 staan maar liefst drie economische missies op de agenda: in maart naar het Verenigd Koninkrijk, in juni naar het West-Afrikaanse Senegal en in oktober naar de Verenigde Staten.

De reis naar Senegal had eigenlijk begin deze maand al moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis en de maatregelen die verspreiding van het longvirus moesten indammen. Voor de reis hadden zich begin dit jaar al 173 deelnemers aangemeld.

Ook de tweede handelsreis die voor dit jaar was gepland – in oktober naar Australië – moest worden verplaatst. De bedoeling is nu in oktober 2022 naar Australië af te reizen. De tweede economische missie van dat jaar voert naar Japan.

Prinses Astrid voert sinds de troonswisseling in 2013 de federale handelsreizen aan namens haar broer koning Filip. Voorheen vervulde hij die taak twintig jaar lang zelf. De laatste Belgische economische missie was vorig jaar november naar China.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.