Carlos met familie in Piacenza

Vorsten

2015-09-26 16:28:00

PIACENZA – Prins Carlos heeft zaterdag zijn jaarlijkse bezoek aan de aloude hertogdommen Parma en Piacenza voortgezet in Piacenza. In gezelschap van zijn echtgenote prinses Annemarie, broer prins Jaime en diens vrouw prinses Viktória reikte Carlos in de Elisabetta-zaal van het wereldberoemde Palazzo Farnese onderscheidingen uit.

Carlos is sinds het overlijden van zijn vader prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma vijf jaar geleden, titulair hertog van Parma en Piacenza. Dat zijn hertogdommen die via de familie Farnese in bezit zijn gekomen van de Spaanse koninklijke familie Bourbon, en waaruit de zelfstandige tak Bourbon-Parma is ontstaan.

De hertogdommen maken al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw deel uit van Italië, maar de band met de voormalige koninklijke familie is blijven bestaan en Carlos’ vader heeft die mede op verzoek van de hertogdommen zelf zo’n 25 jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Carlos en zijn broer en zussen – die dit keer overigens verstek lieten gaan – bezoeken Parma en Piacenza elk jaar en nemen dan deel aan verschillende activiteiten.

Het uitreiken van lintjes in de oude dynastieke orden, die ook door Italië worden erkend, is daar een onderdeel van. Na afloop van de plechtigheid ging het gezelschap naar de San Sisto-kerk voor een heilige mis gelezen door bisschop Gianni Ambrosio van Piacenza. Voor zaterdagavond staat een benefietdiner op het programma in Castello di Vigolzone.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig