Felipe ontvangt vorst Fra’ Matthew Festing

Vorsten

2015-12-10 17:21:00

MADRID – De Spaanse koning Felipe heeft donderdag in het Zarzuelapaleis aan de rand van Madrid de vorst en grootmeester ontvangen van de Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta, Fra’ Matthew Festing. Deze is voor een officieel bezoek in Spanje.

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta is ontstaan in de tijd van de kruistochten en is een van de oudste ridderorden ter wereld. De orde, die tegenwoordig zijn hoofdkwartier heeft in Rome, is soeverein en wordt door meer dan honderd landen ook als zodanig diplomatiek erkend.

De Maltese orde geeft eigen postzegels en munten uit, en veel landen hebben een ambassadeur geaccrediteerd bij de orde. Nederland heeft dat overigens niet, maar de Nederlandse ambassadeur bij het Vaticaan, prins Jaime, heeft regelmatig contact met de Maltezers die ook in Nederland een afdeling hebben.

Aan het hoofd van de orde staat een vorst, die in het internationale protocol ook die rang en status heeft. Fra’ Matthew Festing is sinds maart 2008 de 79e grootmeester en vorst, een positie die hij voor het leven bekleedt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Bourbon-Parma

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?