Prinses Maria Teresa wordt herdacht in Pamplona

Vorsten

2020-06-14 12:40:03

Eind deze maand wordt in Pamplona een speciale eucharistieviering gehouden ter nagedachtenis aan prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. Dat heeft de carlistische organisatie ‘Asociación de 16 de abril’ bekendgemaakt. De prinses, tante van de prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina, overleed op 26 maart in Parijs aan het coronavirus.

De mis wordt gehouden op verzoek van de ‘Real Orden de la Legitimidad Proscripta’, de ridderorde van de carlisten in Spanje. De plechtigheid is op 27 juni in de kapel van de heilige Firminius – San Fermín – in de Laurentiuskerk in Pamplona, de hoofdstad van de autonome regio Navarra. Ook twee andere vooraanstaande carlisten die de afgelopen maanden zijn overleden worden dan herdacht.

Prinses Maria Teresa (86) kreeg een besloten uitvaart vanwege de ten tijde van haar overlijden geldende beperkende coronamaatregelen. Ook konden er geen herdenkingsmissen worden gelezen waarbij publiek bij kon zijn. Dat kan in Pamplona nu wel en later dit jaar zijn ook plechtigheden op andere plaatsen in Spanje en in Frankrijk.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek