Deense kroonprinses Mary bezoekt Zuid-Afrika

Vorsten

2014-11-01 10:48:00

KOPENHAGEN – Kroonprinses Mary van Denemarken begint zondag aan haar bezoek aan Zuid-Afrika. Het betreft een vierdaags bezoek en duurt tot en met woensdag. Ze is in gezelschap van de Deense minister Mogens Jensen van Handel en Ontwikkeling.

Op de website van het Deense koningshuis staat dat de kroonprinses zich tijdens het bezoek richt op de seksuele gezondheidsrechten van vrouwen. Die gaan over het recht om te beslissen over hun eigen lichaam en de keuze om anticonceptie te gebruiken. Ook de beschikbaarheid van anticonceptie en voedsel staat hoog op Mary’s agenda. De kroonprinses werkt voor het VN-bevolkingsfonds UNFPA en is lid van de High Lever Task Force van de internationale conferentie voor bevolking en ontwikkeling (ICPD).

De kroonprinses en de minister bezoeken onder meer een township in Kaapstad en ontmoeten daar hulpverleners die werken met jonge moeders die hiv hebben. Ook bezoeken ze een kliniek voor slachtoffers van gendergerelateerd geweld.

Het bezoek aan Zuid-Afrika heeft ook als doel de commerciële banden tussen Denemarken en Zuid-Afrika te versterken. Zuid-Afrika is een belangrijke groeimarkt voor Deense bedrijven. Denemarken hoopt voor Zuid-Afrika meer te kunnen betekenen op het gebied van windenergie en probeert meer Deens design te exporteren en de Zuid-Afrikanen te interesseren voor Deense architectuur.


Meer Vorstenhuizen