Deens galadiner en concert voor ondernemers

redactievorsten

2012-11-07 09:55:58

Gisterenavond was er een galadiner en concert in Paleis Fredensborg. Gastvrouw is de koningin, die het concert dit jaar organiseert voor ondernemers die zich extra inzetten voor innovatie, groei en werkgelegenheid. Naast de koningin en prins Hendrik waren ook Frederik, Mary, Joachim en Marie aanwezig. Dresscode voor de avond was black tie. 

Koningin Margrethe koos voor een rode, lange avondjurk. Deze combineerde zij met zwarte accessoires. Opvallend waren haar oorbellen, die horen bij de poppy-tiara. Poppy is het Engelse woord voor papaver; in de tiara zijn dan ook gouden papavers verwerkt. De tiara is al sinds 1976 in het bezit van de Deense koningshuis, maar het wordt alleen slechts zelden door koningin Margrethe gedragen. De papaver-oorbellen en tiara zijn gemaakt van 21 karaats goud en echte parels in de kern van de bloem.

Prinses Mary koos voor een goud ensemble, gecombineerd met gouden accessoires en haar geliefde Louboutins. Het haar werd kunstig opgestoken in een eenvoudige knot. De voorste plukken werden losjes vast gestoken, zodat het een nonchalant en elegant geheel werd.

Prinses Marie droeg bij de aankomst een zwarte jas met zilverkleurige accenten. Binnen werd duidelijk dat zij onder deze prachtige jas een elegant, mouwloos jurkje droeg.

Foto’s: PPE


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig