Margrethe leest ‘lelijk eendje’ voor

Vorsten

25/04/2014 5:58 pm

PEKING – De Deense koningin Margrethe II heeft vrijdag op de tweede dag van haar staatsbezoek aan China samen met presidentsvrouw Peng Liyuan sprookjes voorgelezen aan Deense en Chinese kinderen. Beiden kozen daarvoor het verhaal van het lelijke eendje van de Deense sprookjesverteller Hans Christian Andersen. Margrethe las voor in het Deens, Peng in het Chinees.

Koningin Margrethe is voor de tweede keer in haar nu 42-jarige regeringsperiode op staatsbezoek in de Volksrepubliek. De eerste keer was in 1979, toen China de deur naar het Westen net op een kier had gezet. De Deense vorstin is nu in China om samenwerking te bepleiten op het gebied van duurzaamheid, waar Denemarken de Chinezen veel te bieden heeft. In het gevolg van de koningin en prins-gemaal Henrik is dan ook een grote handelsdelegatie meegekomen.

Margrethe werd donderdag ontvangen door president Xi Jinping en had vrijdag ontmoetingen met premier Li Keqiang en parlementsvoorzitter Zhang Dejiang. Die gaf hoog op over de bijdrage van de koningen aan de versteviging van de betrekkingen tussen China en Denemarken.

Verboden Stad

Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik brachten vrijdag ook een bezoek aan de Verboden Stad en woonden een conferentie bij met als thema ‘Sustainability in China and Denmark’. Vrijdagavond boden ze hun Chinese gastheer een feestavond in het Staats gastenverblijf.

Tijdens het bezoek dat tot en met maandag duurt, worden onder meer ook Nanjing en Sjanghai bezocht.

Gratis voor jou


Meer Denemarken