Deense kroonprinses Mary bezoekt Estland

Vorsten

01/04/2014 5:56 pm

TALLINN – De Deense kroonprinses Mary is dinsdagavond door president Toomas Ilves van Estland en zijn vrouw Evelin Ilves ontvangen in het Kadriorg-paleis in Tallinn. Het was een beleefdheidsaudiëntie voor de kroonprinses die een tweedaags bezoek brengt aan Estland.

Mary had eerder op de middag door burgemeester Edgar Savisaar een receptie aangeboden gekregen in het 13e-eeuwse stadhuis aan de markt in het centrum van Tallinn. In het stadsmuseum opende Mary een tentoonstelling over de restauratie en herinrichting van het paleis van Frederik VIII, de residentie van het kroonprinselijk paar in Kopenhagen.

Er stonden dinsdag nog meer officiële handelingen op het programma, zoals de ingebruikname van de Deense Koningstuin die tot stand is gekomen met geldelijke steun van het Koningin Margrethe en prins Henrik Fonds. De tuin heeft een bijzondere betekenis in de Deense historie.

Volgens de legende kwam de Deense vlag ‘Dannebrog’ (Deens doek) in 1219 op deze plek uit de lucht vallen toen de Denen onder leiding van Waldemar II om goddelijke bijstand hadden gevraagd in de strijd tegen de inwoners van het huidige Estland. Aangemoedigd door de vlag met het witte kruis wonnen de Denen de slag. De naam Tallinn betekent in het Ests ook ‘Deense stad’.

Gratis voor jou


Meer Denemarken