Deense panda’s krijgen weer koninklijk bezoek

Vorsten

11/04/2019 12:03 pm

De Deense kroonprinses Mary kan maar geen genoeg krijgen van de twee pandaberen in de dierentuin van Kopenhagen. Een dag nadat ze met haar schoonmoeder koningin Margrethe naar de dieren was gaan kijken, nam ze twee van haar kinderen, de tweeling Vincent en Josephine, mee.

Aanleiding voor de bezoeken is het nieuwe pandaverblijf in de dierentuin. Het onderkomen werd woensdag officieel geopend door Margrethe, maar het publiek kon het donderdag pas zien.

De twee panda’s zijn een cadeau van de Chinese president. Hij gaf de dieren tijdens het Deense staatsbezoek aan China in 2014. De panda’s Xing Er en Mao Sun kwamen vorige week donderdag aan in Kopenhagen, maar waren tot nu toe niet voor het publiek te bewonderen. De dierentuin trok 20 miljoen euro uit voor de bouw van het nieuwe onderkomen van de twee reuzenpanda’s.

Mary, beschermvrouw van de dierentuin, en de achtjarige tweeling poseerden voor de aanwezige fotografen en kregen daarbij gezelschap van een panda. Geen echte, het was slechts een mascotte.

Gratis voor jou


Meer Denemarken