Bijna-jarige Margrethe al in zonnetje gezet

Vorsten

2015-04-09 07:17:00

AARHUS – Hoewel koningin Margrethe van Denemarken pas volgende week donderdag jarig is, zijn de feestelijkheden voor haar 75e verjaardag al van start gegaan. Op woensdagavond woonde Margrethe met prins-gemaal Hendrik, het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en hun kinderen prins Christian en prinses Isabell een galavoorstelling bij in de concerthal in Aarhus.

Eerder die dag reden de Deense koningin en haar echtgenoot prins-gemaal Hendrik door Aarhus in een open paardenkoets, vergezeld door een parade van legerpaarden. Een paardenparade wordt traditiegetrouw alleen gehouden voor speciale gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en vieringen. Na hun ritje in de koets kwam het paar aan bij het gemeentehuis van Aarhus, waar ze hun opwachting maakten op het balkon, gevolgd door een receptie.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aangekondigd naar de verjaardag van Margrethe te komen en ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende week af naar Denemarken. Op woensdag 15 april woont het koningspaar een feestelijk diner bij in het paleis Christiansborg in Kopenhagen.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig