Frederik praat in Canada over Groenland en architectuur

Vorsten

04/03/2019 7:19 pm

De Deense kroonprins Frederik heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Canada stilgestaan bij Groenland en de samenwerking tussen Denemarken en Canada.

In de ochtend gaf Frederik het startsein voor Greenland Day, een speciale dag waarop gesproken wordt over de unieke positie van het land. Groenland hoort bij Denemarken, maar ligt het dichtst bij Canada. Frederik opende de dag met een toespraak.

Daarna bezocht de kroonprins de tentoonstelling Open Architecture Exhibition. Daar stonden innovatieve oplossingen centraal voor stedelijke ontwikkeling en architectuur. De tentoonstelling is het werk van een Deens architectenbureau in samenwerking met twee bureaus uit Toronto. Frederik kreeg een rondleiding en sprak met deelnemers aan de tentoonstelling.

Na de lunch bezocht Frederik ook nog een seminar waarin architecten uit Denemarken en Canada ingaan op de vorming van innovatieve steden. In de avond zal Frederik ook nog zijn opwachting maken bij de afsluitende receptie voor deelnemers aan Greenland Day.

Gratis voor jou


Meer Denemarken