Koningin Margrethe krijgt diner als dank

Vorsten

14/04/2016 8:40 pm

De Deense koningin Margrethe dineerde ook donderdagavond met Enrique Peña Nieto. Waar het woensdagavond nog om een staatsbanket ging, vormde het etentje donderdagavond de tegenprestatie van de Mexicaanse president.

Als dank voor de gastvrijheid van Margrethe en haar familie tijdens het tweedaagse staatsbezoek dat Enrique Peña Nieto bracht aan Denemarken, vond een diner plaats in een chique hotel in Kopenhagen. Volgens Billed Bladet kregen zo’n 150 gasten een luxe diner voorgeschoteld.

Onder hen waren naast koningin Margrethe en haar man prins Henrik ook kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary. Ook prins Joachim en zijn vrouw Marie en prinses Benedikte schoven aan. Dezelfde leden van de Deense koninklijke familie ontvingen Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote Angélica Rivera woensdag op de luchthaven van Kopenhagen.

De Mexicaanse president trok tijdens het staatsbezoek veel op met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, die daarmee koningin Margrethe ontlastten. Zo begeleidde het kroonprinselijk paar de buitenlandse gasten woensdag naar Kronborg, het beroemde kasteel uit Hamlet. Donderdag vergezelden Mary en Frederik de president en zijn vrouw tijdens een schoolbezoek.

Gratis voor jou


Meer Denemarken