Margrethe trekt weer dezelfde jurk aan

Vorsten

06/01/2016 4:55 pm

KOPENHAGEN – Koningin Margrethe heeft lak aan kledingconventies. Dat toonde de Deense vorstin andermaal woensdag bij de nieuwjaarsontvangsten in paleis Christiansborg. Margrethe had daarvoor precies dezelfde jurk aangetrokken als dinsdag, toen ze ook al twee nieuwjaarsrecepties gaf.

‘Iets dat andere vrouwen nooit zouden doen, maar die zijn dan ook geen koningin’, luidde het commentaar van het Deense weekblad Billed Bladet op het opvallende hergebruik van de koningin. De jurk die ze droeg was ook al eerder gebruikt bij nieuwjaarsontvangsten, maar zo snel achter elkaar weer aantrekken was nog niet voorgekomen. Uit de kast halen hoefde niet, de japon kon afgelopen nacht gewoon aan een haakje blijven luchten.

Margrethe is een fervent recycler van haar favoriete kleding, tot chagrijn van fotografen die haar bij onder meer de nieuwjaarsontvangsten jaar in jaar uit in dezelfde kleren zien verschijnen. Kroonprinses Mary en prinses Marie zijn ook zuinig op hun jurken, maar zorgen voor subtiele aanpassingen en een langzamere omloopsnelheid.

De Deense koningin reed woensdag alleen in haar gouden koets van het koninklijk paleis Amalienborg naar Christiansborg. Echtgenoot prins-gemaal Henrik is sinds deze week vrijwillig met pensioen.

Gratis voor jou


Meer Denemarken