Mary beloont getalenteerde onderzoekers

Vorsten

2016-02-25 16:14:00

KOPENHAGEN – Kroonprinses Mary eerde donderdagmiddag in de Ny Carlsberg Glyptotek, Kopenhagen, vijf vooraanstaande en getalenteerde  Deense wetenschappelijke onderzoekers. Dat deed ze met de EliteForsk-onderscheiding. De kroonprinses reikte deze prijzen uit samen met Esben Lunde Larsen, de Deense minister voor hoger onderwijs en wetenschap.

“We moeten hulde brengen aan en ruimte maken voor degenen die duidelijk excelleren”, aldus minister Lunde Larsen, die vooraf sprak van “de meest talentvolle onderzoekers van Denemarken, die de lat hoog durven te leggen en worden gedreven door de ambitie om de beste in hun vakgebied te zijn.”

De onderzoekers kregen elk een bedrag van 1,2 miljoen Deense kroon, waarvan één miljoen (135.000 euro) is bestemd voor hun onderzoeksactiviteiten en de rest als persoonlijke beloning. De prijzen werden dit jaar voor de tiende keer uitgeloofd.

De oudste winnaar was dit jaar Mette Ramsgaard Thomsen (46), een professor in architectuur, en de jongsten waren Petar Popovski (42), professor in draadloze communicatie, en David Dreyer Lassen (42), professor in politieke economie.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig