Mary stimuleert zwemonderwijs

Vorsten

08/03/2015 1:53 pm

KOPENHAGEN – De Deense kroonprinses Mary komt maandag in actie om aandacht te vragen voor de noodzaak van zwemonderwijs. Als beschermvrouw van de Deense zwembond is ze aanwezig bij de lancering van het project Iedereen moet leren zwemmen.

In een vrijwel van alle kanten door water omgeven land als Denemarken is het onaanvaardbaar dat kinderen geen zwemonderwijs krijgen, zo meent de zwembond. En de les moet plaatsvinden in het water en niet alleen op het droge, zoals uit bezuinigingsoverwegingen op sommige scholen wel gebeurt.

Zwemmen maakt op openbare scholen verplicht deel uit van het lessenpakket lichamelijke oefening, maar in de praktijk schiet het zwemonderwijs er vaak bij in. De zwembond heeft nu een programma opgezet waarbij scholen, gemeenten en bijvoorbeeld zwemverenigingen de handen ineen kunnen slaan om te zorgen dat iedereen in water kan leren zwemmen.

Kroonprinses Mary, zelf afkomstig uit het zwemgekke Australië, heeft zich als beschermvrouw van de bond aan het initiatief verbonden.

Gratis voor jou


Meer Denemarken