Nog meer gelukswensen voor koningin Margrethe

Vorsten

2019-01-03 16:34:00

De Deense koningin Margrethe heeft donderdag weer veel nieuwjaarswensen in ontvangst genomen. In paleis Christiansborg kwam donderdag het corps diplomatique langs. Ook kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary schudden alle handjes.

Tientallen diplomaten en ambassadeurs trokken hun mooiste kleding aan om Margrethe, Frederik en Mary een gelukkig 2019 te wensen. Net als eerdere jaren nam Margrethe vanwege rugklachten de wensen zittend in ontvangst. Voorafgaand hield ze een korte speech.

De Nederlandse ambassadeur, Henk Swarttouw, was een van de diplomaten die werd ontvangen op Christiansborg. Swarttouw, die vorig jaar nog een zaakgelastigde stuurde om de koningin de hand te schudden, haalde zelfs de video die door het Deense hof via Facebook is verspreid. Daarin is te zien dat Margrethe en de Nederlandse ambassadeur met een grote glimlach de beste wensen uitwisselen.

Traditiegetrouw werkt Margrethe de eerste dagen van het nieuwe jaar een reeks nieuwjaarsrecepties af. Naast het corps diplomatique ontvangt ze ook de Hoge Raad, het officierenkorps van de Koninklijke Lijfwacht en vertegenwoordigers van de nationale organisaties en de goede doelen en stichtingen waar de koningin beschermvrouw van is.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek