Deense prinsen passen stropdas aan

Vorsten

17/03/2015 10:01 am

KOPENHAGEN – De Deense kroonprins Frederik en zijn broer prins Joachim hadden hun stropdassen aangepast voor het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dinsdagochtend op het vliegveld van Kopenhagen droegen beiden een oranje stropdas ter ere van de komst van het Nederlands koningspaar.

Het was een hartelijke ontvangst op het zonnige, maar zeer koude en winderige vliegveld, waar koningin Margrethe met haar familie de Nederlandse gasten opwachtte. Kroonprinses Mary en de prinsessen Marie en Benedikte lieten hun omhelzingen volgen door een diepe kniebuiging. Deze zogenoemde reverence is aan het Nederlandse hof al onder koningin Juliana afgeschaft, maar onder andere in Denemarken, Spanje en Groot-Brittannië hoort het nog tot de gebruiken.

Koning Willem-Alexander inspecteerde samen met koningin Margrethe, zijn peettante, de erewacht alvorens met haar naar Fredensborg Slot te rijden voor een tweede ontvangst en een kort privégesprek. Aan het begin van de middag wordt het koningspaar weer in Kopenhagen verwacht.

Gratis voor jou


Meer Denemarken