Drukke dagen voor koning en koningin

Vorsten

2014-09-28 08:44:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben komende week in een paar dagen tijd aardig wat verplichtingen op het programma staan. Dat blijkt uit de agenda op Koninklijkhuis.nl. De koning en koningin hebben ieder hun eigen afspraken.

Zo opent Máxima dinsdag Micropia in Amsterdam, een nieuw museum waarin de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Willem-Alexander is die dag aanwezig bij de opening van het nieuwe onderzoekscentrum van PlantLab in de De Gruyter Fabriek in Den Bosch.

De dag erop spreekt de koningin op het symposium van platform Wijzer in geldzaken over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Diezelfde dag opent ze Markthal Rotterdam, een overdekte markt die is gericht op vers voedsel. De koning neemt woensdag het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal in ontvangst in het World Forum in Den Haag.

Voor Máxima zit het er dan op voor deze week. De koning woont donderdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam nog de uitreiking van de Heinekenprijzen voor wetenschap en kunst bij. Het gaat om zes internationale prijzen op dat gebied en nog eens vijf prijzen voor jonge Nederlandse wetenschappers.


Meer Vorstenhuizen