Elizabeth met familie bij Gemenebestspelen

Vorsten

23-07-2014 11:14:00

GLASGOW – Bij de Britse koninklijke familie is het de komende twee weken alle hens aan dek voor de Gemenebestspelen die woensdagavond door koningin Elizabeth worden geopend in Glasgow. Elizabeth staat aan het hoofd van het Gemenebest, waarvan 53 landen lid zijn.

De koningin, die op het punt staat haar zomervakantie te beginnen op het Schotse kasteel Balmoral, is niet alleen in Celtic Park. Ze wordt vergezeld door prins Philip, door Charles en Camilla en door jongste zoon Edward en zijn vrouw Sophie. Edward is vice-beschermheer van de federatie die de Gemenebestspelen organiseert.

Charles en Camilla, die bezig zijn aan hun weeklange werkbezoek aan Schotland, nemen voorafgaand aan de opening ook een kijkje op een aantal plekken waar de tot 3 augustus durende Spelen worden gehouden. De koningin en prins Philip doen dat een dag later.

Koninklijk rooster

Voor de wedstrijddagen heeft Buckingham Palace kennelijk een rooster opgesteld. Edward en Sophie zijn er de hele tijd bij. De hertog en hertogin van Gloucester zijn ingeroosterd voor bezoeken op donderdag en vrijdag, prinses Anne is besteld voor zaterdag en William, Catherine en Harry worden verwacht op 28 en 29 juli.

Aan de Gemenebestspelen nemen sporters deel uit de lidstaten en de Britse overzeese gebiedsdelen, zoals Gibraltar en de Falklands.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord