Anne: nalatenschap Philip kan ons allen inspireren

Vorsten

2021-04-11 17:56:16

Prinses Anne heeft voor het eerst gereageerd op de dood van haar vader prins Philip. “Je weet dat het gaat gebeuren maar je bent er eigenlijk nooit klaar voor”, zegt ze in een verklaring die door Buckingham Palace is verspreid.

“Mijn vader was mijn leraar, supporter en mijn criticus, maar vooral een voorbeeld om alles uit het leven te halen en je dienstbaar op te stellen. Zijn vermogen om ieder persoon als een individu te behandelen kwam terug in alle organisaties waarbij hij betrokken was.”

De 70-jarige Anne nam verschillende taken van Philip over toen hij in 2017 met pensioen ging. “Ik beschouw het als een eer en een voorrecht om gevraagd te zijn in zijn voetsporen te treden en het was een genoegen om hem op de hoogte te houden van alle activiteiten. Ik weet hoeveel hij voor hen betekende, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in het Gemenebest en de rest van de wereld.”

“Ik wil graag benadrukken hoeveel waardering de familie heeft voor alle steunbetuigingen en herinneringen. We zullen hem missen, maar hij laat een erfenis achter die ons allen kan inspireren.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek