BAFTA: prins Philip zal ontzettend gemist worden

Vorsten

2021-04-09 16:18:16

De organisatie van de BAFTA’s laat weten diep bedroefd te zijn door het nieuws over prins Philip, die vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd is overleden. De hertog van Edinburgh vervulde een belangrijke rol voor de British Academy of Film and Television Arts, aldus de organisatie.

“De hertog vervult een bijzonder plekje in de geschiedenis van de Academy en zal ontzettend gemist worden”, valt te lezen in een officiële verklaring. De echtgenoot van koningin Elizabeth was in 1959 de eerste president van de BAFTA. Tot 1965 was hij ook de presentator van de jaarlijkse awardshow. Inmiddels is zijn oudste zoon prins William de president van BAFTA.

In de afgelopen jaren woonden prins Philip en koningin Elizabeth diverse ceremoniën bij. Zo waren ze in 1996 nog aanwezig bij het 50-jarig jubileum van de organisatie achter de prestigieuze Britse filmprijzen. In 2013 vond er een speciaal evenement plaats op Windsor Castle, toen de Queen een BAFTA kreeg voor haar buitengewone inzet voor de Britse filmindustrie.

De uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen is dit jaar vanwege corona in twee delen opgesplitst en vindt zaterdag en zondag plaats via een digitale ceremonie vanuit de Royal Albert Hall in Londen. Prins William zou de ceremonie weer voorzitten als president van de Academy, maar het is nog niet bekend of dat na het overlijden nog doorgaat.


Meer Verenigd Koninkrijk