Ballerina’s dansend in protest na sneer over prins George

Vorsten

27-08-2019 11:16:00

De Amerikaanse presentatrice Lara Spencer moest vorige week al door het stof nadat ze de balletminnende prins George belachelijk had gemaakt, maar daarmee is de kous nog niet af. Honderden balletdansers verzamelden zich maandag op Times Square in New York om dansend in opstand te komen tegen de beledigingen tegenover de 6-jarige Brit.

Vooral mannelijke dansers hadden hun spitzen afgestoft voor het dansprotest. De jonge en oude ballerina’s deden gezamenlijk een dansroutine en er werd met spandoeken rondgegaan. Met kreten als “#metutu”, “Jongens dansen ook” en “Ik zou willen dat ik op 6-jarige leeftijd was begonnen”, maakten de demonstranten hun statement.

Vorige week ging het in een uitzending van talkshow Good Morning America over de schoolvakken van de zoon van prins William en Catherine. George krijgt hier namelijk wekelijks balletles, waar Lara nogal om moest lachen. “Prins William zei: ‘George houdt van ballet.’ Nou dan heb ik nieuws voor je, William. We zullen wel zien hoe lang dat duurt”, zei ze schaterlachend.

Haar optreden zorgde voor een storm aan boze reacties, waarna de presentatrice haar excuses aanbood. Ze had het niet zo bedoeld. “Ik geloof er oprecht in dat we allemaal vrij zouden moeten zijn om onze passies te volgen en om te genieten van iedere minuut.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.