Bezoekers komen terug naar Windsor Castle

Vorsten

23-07-2020 11:06:06

Windsor Castle is donderdag voor het eerst sinds de Britse lockdown in maart weer opengegaan voor betalende bezoekers. Dat betekent voor koningin Elizabeth en prins Philip, die daar vanwege de coronacrisis hun toevlucht hebben gezocht, dat de totale rust in en rond het kasteel verdwijnt. Ook al blijven de bezoekers op afstand van de koninklijke woonvertrekken.

De koningin hoeft de drukte echter niet lang aan te zien. Buckingham Palace bevestigde dat de Queen (94) en prins Philip (99) begin augustus voor hun jaarlijkse zomervakantie naar Balmoral gaan, in Schotland. Na 1 augustus is die verplaatsing weer toegestaan en de koningin staat naar verluidt te popelen om te vertrekken, ook al zal de vakantie vanwege de coronarichtlijnen en adviezen anders verlopen dan voorheen.

Zo ziet de koningin tijdens haar twee maanden in Schotland een lange stoet bezoekers voorbijkomen: kinderen, kleinkinderen, vrienden en zelfs de Britse premier komt doorgaans een weekeinde logeren. De koningin gaat er af en toe ook zelf op uit. Op zondagen naar dorpskerken in de buurt, maar ook naar highland games.

Veel van die activiteiten zullen dit jaar vervallen, maar de vrijheid van de Schotse natuur na de maanden van isolatie in Windsor, is welkom zo weten Britse kenners van het koningshuis. Veel van het personeel dat haar de afgelopen maanden om de kans op besmetting te voorkomen in een ‘bubbel’ heeft bijgestaan, gaat mee naar Schotland.

Het vakantieverblijf duurt meestal tot begin oktober. Onduidelijk is of Elizabeth dan weer haar intrek neemt in Buckingham Palace of terugkeert naar de beslotenheid van Windsor Castle.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.