Britse koninklijke familie bij start van beraad G7

Vorsten

2021-06-11 09:46:53

De Britse koninklijke familie is vrijdag bij de start van de driedaagse top van de G7, de club van zeven landen met grote economieën, in Cornwall. Koningin Elizabeth, prins Charles en zijn vrouw Camilla en prins William en zijn vrouw Catherine treffen de wereldleiders bij verschillende afspraken.

Elizabeth is vrijdag gastvrouw van een lunch voor de leiders van Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en anderen die voor de top zijn uitgenodigd. Ook Camilla en Catherine schuiven aan bij de lunch die wordt geserveerd in de botanische tuin Eden Project. Daar is in de avond ook de openingsreceptie waarbij de koningin, prinses en hun echtgenotes aanwezig zijn.

Charles zal vrijdag ook in gesprek gaan met enkele directeuren van grote internationale bedrijven die moeten gaan samenwerken met de G7 in de strijd tegen klimaatverandering. William vergezelt zijn vader daarbij.

Catherine gaat ook nog naar een evenement waarbij ook First Lady Jill Biden, de echtgenote van de Amerikaanse president Joe Biden, van de partij is. De Bidens worden zondag bij de Queen verwacht op Windsor Castle.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana