Britse mediawaakhond onderzoekt opmerkingen Morgan over Meghan

Vorsten

2021-03-09 19:19:17

Britse mediawaakhond Ofcom is een onderzoek gestart naar de Britse presentator Piers Morgan. De organisatie ontving meer dan 41.000 klachten over de opmerkingen die Morgan maandagochtend na het interview van Meghan en Harry met Oprah Winfrey maakte.

In het interview vertelde Markle onder anderen met zelfmoordklachten te kampen door de grote druk die zij had ervaren sinds zij een relatie heeft met prins Harry. Ook vertelde zij dat het koningshuis zorgen had geuit over de huidskleur van haar toen nog ongeboren baby Archie.

Morgan trok in het programma Goodmorning Britain deze uitspraken van Markle in twijfel en stelde “misselijk te worden van het schandelijke interview”. Co-presentator Alex Beresford reageerde hier dinsdag op door te zeggen dat de presentator altijd al negatief over Markle was geweest en zich al jaren negatief over haar uitliet. Hierop rende Morgan boos de studio uit.

De baas van ITV, dat Goodmorning Britain uitzendt, heeft gezegd in gesprek met Morgan te willen gaan over zijn uitspraken en het incident.


Meer Verenigd Koninkrijk