Britten en Belgen keken massaal interview met Harry en Meghan

Vorsten

2021-03-09 13:56:53

In Engeland en België is massaal naar het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan gekeken. In totaal keken er maandagavond 11,4 miljoen Britten naar het veelbesproken interview met de Sussexes. Dat meldt Overnights.tv op basis van kijkcijferonderzoek van het onderzoeksinstituut BARB.

In België keken er die avond 995.000 mensen naar het twee uur durende interview met Oprah, dat te zien was op de Vlaamse zender Eén. Dat deelt koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter dinsdag op Twitter.

Het gesprek werd om 21.00 uur uitgezonden op de Britse zender ITV en trok daarmee ruim de helft van het totaal aantal televisiekijkers van dat moment. Ook was het opvallend dat de meeste kijkers veel jonger waren dan het gebruikelijke profiel. Volgens BARB was 72 procent van de Britse kijkers tussen de 25 en 34 jaar oud. Het interview heeft met de 11,4 miljoen direct het kijkcijferrecord van 2021 gezet en verslaat de finale van de Britse versie van The Masked Singer, dat in februari 8,6 miljoen kijkers trok.

In Nederland is het gesprek dinsdagavond om 20.30 uur te zien op Net5.


Meer Verenigd Koninkrijk