Britten genieten na van ontmoeting Paddington en Elizabeth

Vorsten

05-06-2022 11:42:03

De Britten raken niet uitgepraat over het filmpje waarin koningin Elizabeth en Beer Paddington samen een kopje thee drinken. Met de video ging zaterdagavond het grote jubileumconcert bij Buckingham Palace, The Platinum Party, van start. Bijna alle ochtendkranten hebben een foto uit de video op de voorpagina en zelfs het serieuze BBC-programma Sunday Morning besteedde er aandacht aan.

“Jubearlee”, is met grote letters te lezen op de voorpagina van The Sun on Sunday. The Sunday Telegraph noemt de clip “een traktatie van de koningin aan het land”. In Sunday Morning vertelt journalist en columnist Jane Moore van The Sun dat ze emotioneel werd toen Paddington de vorstin bedankte “voor alles”. “De koningin is een hele goede actrice”, voegde ze eraan toen. “En ze zag er blij en gezond uit.”

Alle kranten schrijven dat het filmpje in Windsor Castle is opgenomen en dat Elizabeth er een halve dag mee zoet is geweest. In een persbericht heeft Buckingham Palace laten weten dat “de kans om een beroemde beer op de thee te hebben, te leuk was om voorbij te laten gaan”. Ook liet het hof weten dat de koningin graag mee wilde werken aan het filmpje. “Ze staat bekend om haar gevoel voor humor.”

Een voorrecht

Rosie Alison, die namens Heyday Films betrokken was bij het project, vertelde The Sunday Telegraph dat het hele team gegrepen was door de humor en de warmte van Elizabeth. “Ze stelde ons allemaal op ons gemak. Het mogen vastleggen van deze bijzondere ontmoeting was een voorrecht.”

In de video drinken Paddington en de Queen, die zeventig jaar op de troon zit, een kopje thee. De beer laat dan zien dat hij altijd een sandwich met marmelade, zijn favoriete snack, onder zijn hoed heeft. Elizabeth haalt dan ook zo’n broodje uit haar handtas. Nadat Paddington na enkele onhandigheden de koningin bedankt “voor alles”, tikken zij samen met hun theelepeltjes op hun theekopjes het bekende ritme van de hit We will rock you van de Britse formatie Queen.


Meer Verenigd Koninkrijk