Britten gniffelen om kussen Elizabeth

Vorsten

2016-03-28 09:59:00

De Britten hebben zondagavond gesmuld van de documentaire Our Queen At 90. Koningin Elizabeth, die over een paar weken negentig jaar wordt, kreeg met onder meer een kussen de lachers op haar hand.

Oplettende kijkers zagen een opmerkelijk kussentje op een bank in haar Schotse residentie Balmoral. Daarop prijkt de tekst ‘It’s good to be Queen’. Tijdens de uitzending op ITV werd er veelvuldig getwitterd over het rode kussen, wat haar ooit cadeau werd gedaan door prins William en prins Harry.

Ook archiefbeeld van de jonge Elizabeth maakte de tongen los. Daarop was waarschijnlijk een panda te zien in de tuin van een van de paleizen. Het beest speelde met een herder. “Had onze koningin een panda als huisdier?”, vroegen vele twitteraars zich af. Antwoord op die vraag gaf Our Queen At 90 niet.

Voor de documentaire lieten veel leden van de Britse koninklijke familie zich interviewen. Zo vertelde Catherine, de echtgenote van prins William, dat ze Elizabeth zelfgemaakte chutney gaf voor kerstmis en roemde Camilla, de vrouw van prins Charles, Elizabeths liefde voor paarden.


Meer Verenigd Koninkrijk