‘Buckingham Palace laat extern onderzoek doen naar Meghan’

Vorsten

2021-03-15 17:25:23

Buckingham Palace schakelt naar verluidt onafhankelijke advocaten in om de vermeende pesterijen door Meghan te onderzoeken. Dat meldt The Sunday Times. Zeker twee medewerkers van het Britse koningshuis zouden in het verleden zijn “gepest en vernederd” door de vrouw van prins Harry.

De relatie tussen Harry en Meghan en de koninklijke familie is flink bekoeld sinds het echtpaar besloot een stap terug te doen. In een geruchtmakend interview met Oprah Winfrey vertelde het tweetal daar meer over. Ook ging Meghan dieper in op de gang van zaken binnen Buckingham Palace.

Het paleis zou aanvankelijk zelf een onderzoek willen starten naar de hertogin van Sussex, maar zou nu toch een extern advocatenkantoor ingeschakeld hebben. Waarom de familie kiest voor een extern bedrijf is niet duidelijk.

De eerste klacht over Meghan kwam in 2018 naar buiten. Jason Knauf, toen een naaste medewerker van Harry en zijn vrouw, beschreef het gedrag van Meghan toen als “totaal onaanvaardbaar”. “Ik ben zeer bezorgd over het feit dat de hertogin in staat was om twee persoonlijke assistenten uit het huishouden te pesten”, verklaarde hij.

Meghan zelf ontkent alle beschuldigingen.


Meer Verenigd Koninkrijk