Camilla reikt Schotse publieksprijs uit

Vorsten

31-12-2020 13:11:40

Camilla heeft een Pride of Scotland Award uitgereikt aan de oprichter van Maggie’s Centres, opvanghuizen voor kankerpatiënten. De hertogin van Cornwall overhandigde het beeldje al eerder dit jaar maar Clarence House maakte het nieuws donderdag pas bekend met een filmpje op Twitter. De uitreiking van de overige Pride of Scotland Awards, publieksprijzen voor Schotten die zich op bepaalde wijze hebben ingezet voor de mensen om zich heen, vindt donderdagavond plaats.

De echtgenote van prins Charles had Laura Lee onder valse voorwendselen naar Clarence House gelokt. Daar kreeg ze het beeldje, dat achter een kussen was verstopt, in de categorie Outstanding Contribution.

Camilla noemde haar werk fantastisch. “Maggie’s zou niet zijn waar het is zonder jou. Je bent begonnen als verpleegster op de oncologie-afdeling en nu heb je zo veel mensen met kanker wat hoop en inspiratie gegeven.”

De twee zijn geen vreemden van elkaar. De hertogin is al sinds 2008 voorzitter van de organisatie en heeft door de jaren heen meerdere Maggie’s Centres bezocht.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.