Canada hoopt dat Elizabeth nog eens langskomt

Vorsten

2014-05-16 15:07:00

OTTAWA – Canada blijft hopen dat koningin Elizabeth (88) de komende jaren nog een keer op bezoek komt. Dat melden Canadese media aan de vooravond van het vierdaagse bezoek dat prins Charles en zijn vrouw Camilla vanaf zondag brengen aan drie Canadese provincies: Nova Scotia, Prince Edward Island en Manitoba.

Koningin Elizabeth was voor het laatst in 2010 in Canada, dat ze van de landen waarover ze naast Groot-Brittannië ook de scepter zwaait, het vaakst heeft bezocht. Volgens Buckingham Palace onderneemt de hoogbejaarde vorstin geen langeafstandsreizen meer, maar de Canadezen vragen zich af of Canada ook een langeafstandsbestemming is. Tenslotte was prins Philip, die volgende maand 93 jaar wordt, vorig jaar ook nog een paar dagen in Toronto en kwam ook Elizabeths moeder nog op veel hogere leeftijd op bezoek.

“Het is mogelijk dat we de koningin nog te zien krijgen”, aldus Carolyn Harris, historica gespecialiseerd in koninklijke geschiedenis. Ook Robert Finch, voorzitter van de Monarchist Leage of Canada, geeft de hoop nog niet op. “Een rondreis zit er niet meer in, maar een bezoek aan Ottawa is best mogelijk”, denkt hij.

De komende jaren zijn er aanleidingen genoeg, met de herdenking van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, de vijftigte verjaardag van de Canadese ahornvlag en de viering van de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van Canada’s eerste premier John Macdonald begin 2015.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!