Catherine belt met vrouw die haar grootouders verloor aan corona

Vorsten

2021-05-17 18:45:02

Catherine heeft gebeld met een vrouw die allebei haar grootouders verloor aan corona tijdens de eerste lockdown. De Britse Hayley Evans legde de twee ouderen vast op hun sterfbed en haar foto is een van de afbeeldingen in het fotoboek Hold Still van de hertogin van Cambridge.

Op de foto, getiteld Forever Holding Hands, zijn haar grootouders te zien in het ziekenhuis terwijl ze elkaars handen vast houden. De twee overleden vlak na elkaar aan de gevolgen van corona. Ze waren ruim 71 jaar getrouwd.

“Ik wilde je enorm bedanken voor het inzenden van jouw prachtige en ontroerende foto van jouw grootouders”, zei Catherine tegen Evans. De hertogin was naar eigen zeggen diep geroerd door het verhaal van de Britse vrouw. De grootouders werden vlak na elkaar opgenomen en op verzoek van de familie naast elkaar gelegd, zodat ze elkaars hand konden vasthouden. “Zoiets moeten we niet voor lief nemen”, aldus Catherine.

Treurig

Volgens Evans is de foto zowel treurig als liefdevol. “Als ik naar de foto kijk, voel ik me verdrietig. Maar ik ben ook blij dat dit de manier is waarop ze zijn overleden. Ze hebben niet alleen samen een leven opgebouwd, maar zijn ook samen uit het leven gestapt.”

Het gesprek tussen Evans en Catherine is een van de telefoongesprekken die de hertogin heeft gevoerd met een aantal geselecteerde inzenders van Hold Still. Samen met de National Portrait Gallery nodigde ze mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen ze ruim 31.000 foto’s binnen. Hiervan hebben honderd beelden de selectie voor het fotoboek, dat eerder deze maand is uitgekomen, gehaald. Eerder sprak Catherine al met de zieke 4-jarige Mila over de gevolgen van corona op haar leven.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?