Catherine en William spreken spotje in over mentale gezondheid

Vorsten

2021-05-14 13:24:07

De hertog en hertogin van Cambridge hebben een radiospotje ingesproken om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. William en Catherine waren naast andere Britse beroemdheden te horen in het spotje van een minuut, dat vrijdagmiddag op alle Britse radiozenders tegelijkertijd te horen was.

Onder anderen profvoetballer David Beckham, zangeres Anne-Marie en tv-kok Jamie Oliver doen mee aan de campagne. In het spotje benadrukken de sprekers het belang van mentale gezondheid en in het bijzonder het belang ervan tijdens een mondiale pandemie. Zo zegt Beckham dat het belangrijk is begrip voor elkaar te hebben en vult Oliver hem aan dat we net zoals voor fysieke gezondheid, ook goed voor mentale gezondheid moeten zorgen.

De hertog en hertogin zijn aan het einde van het spotje te horen. Zij benadrukken met elkaar in gesprek te blijven over het mentaal welzijn. “Want dat is wat ons als mensen verbindt”, aldus Catherine.

De campagne vindt plaats in het teken van Mental Health Awareness Week, die van 10 tot 16 mei loopt in het Verenigd Koninkrijk. Met deze week wordt er door diverse organisaties stilgestaan bij mentaal welzijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?