Catherine steunt onderwijsinitiatief voor jonge kinderen

Vorsten

14-07-2020 06:02:11

De hertogin van Cambridge heeft geholpen bij de lancering van Tiny Happy People, een initiatief van BBC Education. Het initiatief wil ouders en verzorgers met behulp van gratis digitale hulpbronnen steunen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden van kinderen tot vier jaar oud.

“Families en verzorgers staan centraal in het opvoeden van een volgende generatie gelukkige, gezonde volwassenen, maar soms is het moeilijk om te weten waar je advies kunt krijgen. Tiny Happy People is een hulpbron van onschatbare waarde die ouders en verzorgers voorziet van hulp en tips”, zei de hertogin van Cambridge. “Ik ben verheugd dat ik er onderdeel van mocht zijn en hoop dat families in het Verenigd Koninkrijk met veel plezier gebruik maken van de materialen.”

De hertogin werkt al enige tijd mee aan het project. In november bracht Catherine een bezoek aan het team van Tiny Happy People in Londen, en deed daar mee aan een creatieve workshop. Tijdens die workshop werkte de hertogin samen met het team aan videomateriaal en inhoud voor op social media.

Ook ontmoette Catherine een aantal families die betrokken waren bij de pilot van het initiatief. De hertogin sprak de gezinnen over de manieren waarom zij de hulpbronnen hebben gebruikt en hoe dat heeft geholpen bij het ontwikkelen van de taalvaardigheden van de kinderen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord