Catherine: verslaving kan iedereen overkomen

Vorsten

19-10-2021 16:22:16

Catherine, de hertogin van Cambridge, waarschuwt dat iedereen verslaafd kan raken. Dat deed de echtgenote van prins William dinsdag in een toespraak bij de lancering van een nieuwe verslavingscampagne. “Verslaving is geen keuze. Niemand kiest ervoor om een verslaafde te worden. Het kan ons allemaal overkomen”, zei ze op het hoofdkwartier van de British Academy of Film and Television Arts in Londen.

Volgens de hertogin wordt verslaving vaak niet serieus genomen als psychisch probleem. “En maar zelden nemen we de tijd om de oorzaken te onderzoeken en te achterhalen.”

Taboe

Catherine erkent dat het lastig is om één oorzaak te noemen voor verslaving. “Maar door te zien wat er achter verslaving zit, kunnen we ervoor zorgen dat het taboe dat er helaas nog steeds omheen hangt, verdwijnt.”

De campagne Taking Action on Addiction moet zorgen dat er meer begrip en bewustzijn komt voor verslaving. Ook wordt gekeken naar oorzaken en de omvang van het probleem, zodat meer mensen hulp kunnen krijgen. De campagne is gelanceerd door Forward Trust, de organisatie waarvan Catherine beschermvrouwe is.

Meer Verenigd Koninkrijk